Onze firma

 

Federtex is een dochteronderneming van FBP Holding B.V.

FBP is het Europese hoofdkantoor van een Amerikaanse onderneming, eigendom van privé investeerders, en sinds midden jaren zestig actief in Europa. De onderneming houdt zich voornamelijk bezig met de verwerking en recycling van kunststoffen. De geproduceerde producten worden geleverd aan diverse sectoren.

In Europa zijn er twee productielocaties te weten in Best, Nederland (waar ook het hoofdkantoor is gevestigd) en in Lommel, België.

FBP Holding

FBP Holding

Federal International 

Federal International

Het Amerikaanse hoofdkantoor, Federal International Inc. is gevestigd in St. Louis Mo, USA en al actief sinds 1914.

De belangrijkste productielocaties in Amerika behoren tot Federal Foam Technologies Inc. met 3 vestigingen in Wisconsin en Minnesota.

De totale groepsomzet bedraagt ongeveer € 80 miljoen per jaar en wereldwijd werken er ca 350 mensen. De totale productieruimte is ca 45.000 m2 waarvan 15.000 m2 in Europa.

FFT New Richmond, WI, USA

FFT New Richmond Wi, USA

  Federtex Best, Nederland

Federtex Best, Nederland

Evenals de vestiging in New Richmond USA is Federtex voornamelijk gespecialiseerd in de fabricage van geluidisolerende onderdelen die geleverd worden aan fabrikanten van oa bouwmachines, landbouwmachines, heftrucks en andere machines en hun toeleveranciers.

Het gaat hier om onderdelen voor motor- en vloerisolatie en interieurbekleding voor de cabines die geheel volgens tekening en specificaties van de klanten worden geproduceerd.

Door goede organisatie en controlesystemen staat Federtex alom bekend als een leverancier die kwaliteit en leverbetrouwbaarheid biedt.